3. augusta 2007

Dovolenky sú zachránené

So sestrou sme sa o dovolenky báli márne. Po druhom otcovom rozvode sa to vyriešilo celkom elegantne, pomocou dovolenky na neutrálnej pôde.

Povolal na ňu ešte našu sesternicu, aby sme nepodliehali trudnomyseľnosti, že nás je málo. Jej účasť sa už osvedčila v predošlých rokoch.

Na neutrálnej pôde sme si dovolenku v rovnakom zložení zopakovali trikrát po sebe na tom istom mieste a vždy bolo fajn. Už počas týchto rokov sme si všímali fotra, ako sa bude stavať k alkoholu, lebo k nám presiakli informácie, o jeho veľmi kladnom vzťahu k ohnivej tekutine. Doniesol, alebo kúpil si tam vždy nejaké to vínko, ktoré si popíjal, sem tam aj nám ulial, k nijakým nepredvídaným excesom ale nedošlo. Asi preto, že bol vytrhnutý so svojho prostredia.

Pod vplyvom dobrých skúseností, sme mu nemali dôvod neveriť. Fakt sa začal po tom druhom rozvode snažiť. Akoby cítil, že to je jeho posledná šanca napraviť si u nás reputáciu. Mne sa napr. postaral o strojček na zuby, taký prilepovací. Bola to vtedy u nás nová technológia, ešte sa nerobili všade, bolo treba za ním dochádzať ďaleko. Otec hradil cestu aj všetko okolo toho. Aj takúto zdanlivo nevinnú vec ako strojček na zuby som si doma musel pred maminou vydupať, doslova až vyplakať, lebo mamina zas nasadila platňu o kupovaní si nás vecami. Strojček na zuby, to už je fakt kupovanie vecami, ale nevadí.

Počas týchto rokov prebiehalo všetko zdanlivo normálne, netušili sme, že je to len ticho pred búrkou.

Žiadne komentáre: